Prisijungimas

Lankytojai

Pasiūlymams bei pastebėjimams:

admin@radeikiai.lt

Kviečiame 2023 m. gegužės 20 d. (šeštadienį) vykti į ekskursiją po Šiaulių miestą ir turiningai praleisti laiką. Išvyka rengiama pagal Utenos rajono savivaldybės parengtą projektą tema ,,JAUNIMO ŽINIŲ STIPRINIMAS LIETUVOS SPAUDOS DRAUDIMO IR ATGAVIMO ISTORIJOS TEMA‘‘. Išvykos tikslas aplankyti Šiaulių krašte esamus lankytinus objektus. Prašome registruotis Daugailių seniūnijos gyventojus (iš visų kaimų). Pirmumas teikiamas jaunimui pagal projekto kriterijus. Raginame šia proga pasinaudoti ir vykti tėveliams su vaikučiais, ir seneliams su anūkais. Esant laisvoms vietoms, bus galimybė ir kitiems norintiems vykti. 

Kelionės dienotvarkė:

o   7:00 val. Keleivių paėmimas nuo Daugailių seniūnijos (Didžioji g. 48, Daugailiai).

o   7:15 val. Keleivių paėmimas nuo Radeikių autobusų stotelės.

o   10:30 val. Ekskursija su gidu Gintu Tumuliu tema ,,Istorijos kodas‘‘. Jos metu gidas papasakos įdomius faktus apie Šiaulių kraštą ir jo žmones. Numatoma nuotaikinga kelionė Šiaulių mieste su žaidimais ir negirdėtomis istorijomis.

o   12:00 – 12:45 val. pietūs.

o   13:00 – 14:00 val. Ekskursija su gidu šokolado muziejuje ,,Rūta“. Jos metu sužinosite ne tik apie muziejaus atsiradimo istoriją, bet ir ,,paragausite‘‘ šokolado istorijos.

o   14:30/15:00 – 16:00 val. Ekskursija Baltų kultūros pažinimo centre ,,Baltų kelias“. Pirmojo Lietuvoje ir Latvijoje interaktyvaus baltų kultūros populiarinimo centro „Baltų kelias“ tikslas – skatinti keliauti ir pažinti baltų materialųjį ir nematerialųjį kultūrinį ir gamtos paveldo. Čia šiuolaikinėmis technologijomis, eksponatų kopijomis, edukacinėmis veiklomis pristatoma baltų istorija, kultūra, gyvensena sukuriant galimybes ugdyti baltiškojo paveldo pažinimą ir jo išsaugojimą.

Autobuso nuomos išlaidas finansuoja Utenos rajono savivaldybė. Kelionės dalyviams numatomos išlaidos:

1. Gido paslaugos 11 Eur asmeniui.

2. Bilietas šokolado muziejuje ,,Rūta“ suaugusiems asmenims 5 Eur asmeniui, vaikams, senjorams, studentams ir moksleiviams 3 Eur asmeniui, vaikams iki 5 metų – nemokamai.

 

Išsamesnė informacija ir registracija iki gegužės 12 d.

telefonu +3706 09 81258

 

 

 

Renginį remia Utenos rajono savivaldybė