Prisijungimas

Lankytojai

Pasiūlymams bei pastebėjimams:

admin@radeikiai.lt

 
Gruodžio 9 dieną (šeštadienį) Daugailių, Juknėnų ir Radeikių bendruomenių nariai viešėjo Druskininkuose. Čia jų laukė ekskursija po kurorto centrą su Plepia Ponia, kuri kvietė užsukti į šventine nuotaika užburiantį originalių Kalėdų eglučių parką, pajusti prabangą buvusiose XIX a. caro gydyklose (dabar – viešbutis), išmėginti stebuklingą prausimosi mineraliniu vandeniu ritualą prie Grožio šaltinio, įsiamžinti „Tapatybės krėsle“, sukurtame iš druskos luitų, apsilankyti viešbučio „Flores“ žiemos sode, sužinoti daug įdomių kurorto istorijos faktų.
 
Pramogų aikštėje buvo galima pasigrožėti pagrindine miesto egle. Šiais metais druskininkiečius ir miesto svečius džiugina daugiau kaip 20-ies metrų aukščio auksu tviskanti žaliaskarė, kurią puošia įspūdinga karūna. Šalia didžiosios kurorto eglės įkurta prakartėlė, kurioje mekena avelės.
 
Atsisveikinę su Plepia Ponia ir padėkoję jai už smagų laiką Daugailių, Juknėnų ir Radeikių bendruomenių nariai patraukė į Varnėnų kaimą. Svečius etnografinėje sodyboje pasitiko svetingi šeimininkai bei kaimo muzikantai. Vyko dzūkiškų bulvinių bandų kepimo edukacinė programa. Ragaudami krosnyje kepto patiekalo ir gurkšnodami mėtų arbatą ekskursijos dalyviai džiaugėsi bendryste. Drąsiausieji grojant dzūkų „armonikieriui“ trypė šokių aikštelėje.